woensdag 19 januari 2011

Op pagina 3 is een artikel over het glazenhuis te vinden...

First Flash Mob in Kenya

This Is Africa Presents

- Wednesday, January 5

Serious Request Kenya chapter features Flash Mob in Nairobi

During the Serious Request event in December, a flash mob was organized same time in both Nairobi Kenya and Eindhoven Netherlands.
We provide you an unique insight in the Nairobi chapter, where over 200 youngsters in red capes caused a lot of unexpected turmoil amongst surprised Nairobi citizens. Their claim: Beat Aids was to contribute to a massive testing campaign resulting in 2140 HIV tests during the 6-days event.


dinsdag 11 januari 2011

Serious Request in beeld


flashmob

Koptelefoons werden weggegeven aan mensen die zich lieten testen op HIV/Aids

Rudy (Presenter van 3FM), Rowbow (Presenter Ghetto Radio) en
Violessa (Presenter in het Glazenhuis)


Mbusii presenter in the Glasshouse

Diana presenter in the Glasshouse on the live stream

dinsdag 4 januari 2011

Artikel op One World over Serious Request Nairobi

Serious Request Kenia: geen geld maar aidstests

Serious Request Kenia: geen geld maar aidstests
22-12-2010
Auteur: OneWorld
Bron: OneWorld

Terwijl in Eindhoven 3FM dit jaar voor de zevende keer in actie komt voor het Rode Kruis, gaat het glazen huis in Nairobi dit jaar zijn derde editie in. Net als de Nederlandse dj's zetten de Kenianen zich dit jaar ook in voor aids. Hun doel: geen geld maar aidstests.

Net als in Nederland is Serious Request in Kenia inmiddels ook een begrip aan het worden. Sinds 2008 staat er in de week voor Kerst in Nairobi ook een glazen huis waarin dj's zich voor een goed doel een week lang vrijwillig laten opsluiten en niet eten. Initiatiefnemer voor de Keniaanse Serious Request is Ghetto Radio, een lokale jongerenzender.

Kenia glazen huis actie 2010 2 250 breed
In het Keniaanse 'glazen huis'
Foto: Ghetto Radio via
Facebook
Taboe doorbreken
De actie in Kenia staat dit jaar net als in Nederland ook in het teken van aids. Maar in plaats van geld in te zamelen voor aidswezen gaat het de Keniaanse dj's om het creëren van bewustwording. Kenia telt 1,5 miljoen hiv-geïnfecteerden en 1,2 miljoen aidswezen. Het doorbreken van het taboe rondom aids in Kenia kan een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van de verspreiden van de ziekte.

Daarom roepen de Keniaanse dj's hun luisteraars op om zich in een speciale tent bij het glazen huis te laten testen op het virus. Mochten ze inderdaad met hiv besmet zijn dan kunnen ze meteen advies krijgen van een team van counselaars over de behandeling en het voorkomen van besmetting. Het streven is om minimaal duizend aidstests aan de man te brengen. Dat is geen overdreven hoge doelstelling, maar de drempel om je te laten testen op een ziekte waaraan je kunt overlijden is nu eenmaal hoog.

Doodsbang
Dat Kenianen zich nauwelijks laten testen komt niet omdat het ze niet kan schelen, ze zijn er gewoon doodsbang voor, blogt 3FM-medewerker Rudy Mackay die de actie in Kenia volgt. "Mensen komen soms huilend de prik-tent uit en dat zegt over de uitslag helemaal niks", schrijft hij. "Sommigen huilen omdat ze hiv blijken te hebben, anderen juist van opluchting omdat ze het al jaren onterecht vreesden."

De actie in Nairobi is live te volgen op de site thisisafrica.me. Ghetto Radio heeft ook een speciale facebookpagina waarop de actie te volgen is.

Foto boven: Wie zo dapper is om zich te laten testen krijgt een koptelefoon ter waarde van honderd dollar. Foto: Ghetto Radio via Facebook.