maandag 12 juli 2010

WK



Ondanks het vertrouwen dat jullie hadden in het Nederlandse team (zie poll hier boven), hebben ze helaas niet gewonnen. We zijn de wedstrijd gaan kijken bij K1, ook wel bekend als soccercity. Het was bizar hoe veel Kenianen daar waren om de wedstrijd te zien. De meeste hadden partij gekozen voor Spanje, de oktopus had voorspeld dat zij zouden winnen... en ze zijn natuurlijk voor het winnende team, zodat ze hoe dan ook feest kunnen vieren. Sommigen hadden beide vlaggen (Spaanse en Nederlandse) op hun wangen geschilderd, kan je altijd nog kiezen...

vrijdag 9 juli 2010

Opzoek naar een nieuwe woning

Het eerste weekend in Nairobi. Op de foto hierboven staan we op het congres centrum, waar je uitzicht hebt over de hele stad. Nairobi is een zeer uitgestrekte stad, met in het centrum alleen kantoren en daarbuiten de woonwijken. Omdat alles vrij ver uit elkaar ligt, heeft bijna iedereen een auto. Er rijden ook busjes, matatu's, rond, maar ik heb nog niet ontdekt hoe deze precies rijden.

Afgelopen dagen zijn we op zoek gegaan naar een huis. We kregen van Simon zijn werk een lijst met appartementen complexen een een auto met chauffeur (Tony) mee... Ik ben twee hele dagen met Tony op pad geweest. Het neemt allemaal veel tijd in beslag, omdat het verkeer erg druk en chaotisch is en je vaak in de file staat. De appartementen zijn bijna allemaal in grote compounds met zwembad en fitness. Van mij hoeft dat niet zo nodig, maar de nieuwe baas van Simon, John, staat er op dat we ergens gaan wonen waar andere expats wonen, omdat dat veiliger is. We hebben wel een paar mooie appartementen gezien, maar nog niet besloten waar we gaan wonen. Ik hoop wel snel te verhuizen, want we zitten nu in een hotel, naast dat ik niet zo van hotels houd geeft in een huis wonen je toch iets minder het gevoel dat je toerist bent.


Gisteravond zijn we met de collega's van Simon gaan eten in een vlees restaurant. Ieder had een soort viltje met een groene en rode kant. Als je de groene kant zichtbaar boven legt komen ze bij je met veel diverse soorten vlees, zelfs krokodil.

Na het eten zijn we gaan dansen in 2 clubs, gipsy en black diamond. In deze discotheken waren wat expats maar ook veel locals. De collega's kwamen er zelf ook regelmatig.

Dit is de laatste dag dat je nog je stem kunt uitbrengen in de pool hierboven... Jullie zijn er zo te zien van overtuigd dat Nederland gaat winnen.
We zijn nog aan het uitzoeken waar we morgen voetbal gaan kijken. Het leek ons wel leuk om een Nederlands feestje te zoeken om 'onze' eventuele overwinning mee te vieren... Ik hoop het, al hoewel de octopus anders heeft voorspeld...

woensdag 7 juli 2010

De eerste stapjes in Kenia

Na een goede reis zijn we gister aangekomen in Kenia. Het was tot op het laatste moment spannend of het allemaal door zou gaan. Maar nu zijn we er toch echt, in Nairobi downtown.

Vanmorgen zijn we wat door de stad gaan lopen. Na vele horror verhalen, is mijn eerste indruk ontspannen. Simon is vandaag voor het eerst naar zijn werk gegaan, ik ben mee gaan lunchen met zijn nieuwe collega's. Het is een klein team met alleen Kenianen. Ze zijn allemaal erg aardig. Een van zijn collega's is een klimmer, volgende week ga ik met hem mee naar the Climbing Club. Volgens mij is het super mooi klimmen in Kenia...

Hopelijk begin ik gedurende deze week met mijn werk voor Butterflyworks. Ik heb veel zin om hiermee te starten.