dinsdag 17 mei 2011

Zanzibar

uitzicht vanuit het vliegtuig, Kilimanjaro

De Dhow-Inn

Met pasen zijn we een lang weekend naar Zanzibar geweest. Op internet was heel erg slecht weer voorspeld, 100% kans op regen, 4 dagen lang. Toch zijn we gegaan. Na een schitterende vlucht langs de Kilimanjaro kwamen we aan op een eiland met witte stranden, palmbomen en een blauwe zee. Met tussen dit schoon, Afrikaanse lemen huisjes en vol gepropte busjes. Het was laag seizoen, waardoor veel hotels gesloten waren en de wegen zo goed als leeg. Wat als voordeel had dat ik ongestoord mijn scooter kwaliteiten kon verbeteren, met Simon achterop... Die was zijn rijbewijs vergeten, dus moest hij op mij vertrouwen.

Zanzibar is een schitterend eiland, niet alleen boven maar ook onder water. We hebben met dolfijnen gezwommen, maar zij helaas niet met ons. Ze zwommen zo snel, wat we ze maar heel even hebben gezien. En we hebben gesnorkeld, die onderwater wereld blijft fascinerend!

De laatste dag zijn we Stone Town in geweest en zijn we op bezoek geweest bij Zanzibits, de partner organisatie van Nairobits. Het was erg leuk om een andere "Bits" een keer te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten