zondag 19 september 2010

Vervolg Maker Faire Africa

Zoals ik al aangaf, de maker faire was een succes. Twee dagen lang konden bezoekers genieten van de mooie en innovatieve creaties die in Afrika gemaakt worden. De projecten die gepresenteerd werden liepen erg uit een. Van een stoplicht op zonne-energie en een alarm systeem die met je mobiel te bedienen is, tot fashion design van plastic en brillen van gevonden voorwerpen. Alle projecten zijn te bekijken op de website Match a Maker: www.matchamaker.info . Die gemaakt is zodat ook na de Maker Faire de makers een platform hebben om hun werk te presenteren. Zoals de naam van de website doet vermoeden, is het ook een plek om de makers te matchen aan het bedrijfsleven of anderen die ze een stap verder kunnen helpen.

Match a Maker website

Samen met Brian en Caroline (hier onder op de foto) heb ik de GetH2o game gepresenteerd op de Maker Faire. De GetH2o game is een spel op mobiel en een bordspel waarbij je je bevind in de Ghetto en je moet zorgen dat je voldoende water (H2O) hebt, je huizen en voorzieningen bouwt en je community blij is. Het spel is ontwikkeld met jongeren uit de sloppenwijken en heeft peacebuilding als achterliggend doel. Tijdens de twee dagen van de Maker Faire konden bezoekers de game testen (en een evaluatie formulier invullen), het spel op hun eigen mobiele telefoon krijgen en waren we opzoek naar Partners die ons kunnen helpen de game te verspreiden en verder te ontwikkelen.De reacties waren erg positief en we hebben gesproken met mensen van diverse bedrijven en instituten die ons verder willen helpen. Als je ook het spel op je mobiel wilt of er meer over wilt lezen ga dan naar de website: http://geth2ogame.com/wp/


Tijdens de twee dagen werden workshops gegeven door Butterfly Works, zoals Crafting peace en Solar makers. De week voor de Faire heb ik de Butterfly's geholpen met het voorbereiden van de workshops, het uitdenken van de expositie en het kopen van alle benodigde spullen.
De expositie bestond uit ongeveer 10 vogels gemaakt door kunstenaars uit de hele wereld.

Crafting Peace Expositie

Gekoppeld aan deze expositie werden workshops gegeven voor kinderen, waarbij ze hun eigen Peace bird konden versieren voor iemand die speciaal voor ze is.
Meer hier over is te lezen op de websites van de projecten:

Crafting peace:
http://www.craftingpeace.com/ ,
http://www.craftingpeace.com/index.php?option=com_content&view=category&id=3&Itemid=3


Crafting Peace Workshop


Ook de Solar Maker Workshop was een succes! Jongeren uit verschillende sloppenwijken waren uitgenodigd om hun eigen solar lamp te maken met een huis van gerecycled materiaal. In totaal zijn 80 jongeren met een zelf gemaakte lamp en een certificaat naar huis gegaan. Meer hierover is te lezen op de Solar Maker Website:
http://www.solarmakers.biz/
http://www.solarmakers.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=22

Solar Maker Workshop


Geen opmerkingen:

Een reactie posten